Ballett


Ballett er en gammel dansestil som bygger på teknikk og bestemte bevegelsesmønster og posisjoner, fastsatt helt tilbake til barokken og romantikkens Italia og Frankrike. Den klassiske teknikken ligger blant annet til grunn for mye av både jazz og moderne dans. Som ballettdanser opparbeider du deg en god teknikk, samt en generell god styrke, balanse, smidighet og utholdenhet (for å nevne noe). I OSI Gruppedans vil vi følge oppbyggingen til en vanlig klassisk ballettklasse, der øvelser ved barre blir en sentral del av oppvarmingen. Videre skal vi utfordre oss selv ved å utføre øvelser i senter av salen, samt ”over gulvet”, før timens siste del vil bli brukt på innstudering og øving på koreografi som fremføres i OSI-danseshowet i slutten av semesteret.
Kursopplegg

Ballettkursene har tre nivåer: Ballett Nybegynner, Ballett Litt Øvet og Ballett Øvet.

Nybegynner-klassen er for dere som er helt ferske dansere og dere som har danset noe tidligere, og nivået krever ingen forkunnskaper. 

Litt Øvet krever grunnleggende terminologi for stilen, og passer ofte for de som har danset 2+ år.

Øvet passer for dere som har danset i flere år og som kjenner til dansestilen fra før, både i vanlige ballettrinn og terminologi. Her holdes det et raskt tempo i klassen, og med høyt nivå på koreografi.


 Dersom du er usikker på hvilket nivå som passer for deg, snakk med instruktørene eller møt opp på prøvetreningene i starten av semesteret. 

 

Ballett
Nybegynner

Tirsdager, 20:30-21:45

Athletica Domus, sal 1E

Ballett
Litt øvet

Torsdager, 20:30-21:45

Athletica Domus, sal 1E

Ballett
Øvet

Tirsdager, 19:00-20:30

Athletica Domus, sal 1E