Ballett


Ballett er en gammel dansestil som bygger på teknikk og bestemte bevegelsesmønster og posisjoner, fastsatt helt tilbake til barokken og romantikkens Italia og Frankrike. Den klassiske teknikken ligger blant annet til grunn for mye av både jazz og moderne dans. Som ballettdanser opparbeider du deg en god teknikk, samt en generell god styrke, balanse, smidighet og utholdenhet (for å nevne noe). I OSI Gruppedans vil vi følge oppbyggingen til en vanlig klassisk ballettklasse, der øvelser ved barre blir en sentral del av oppvarmingen. Videre skal vi utfordre oss selv ved å utføre øvelser i senter av salen, samt ”over gulvet”, før timens siste del vil bli brukt på innstudering og øving på koreografi som fremføres i OSI-danseshowet i slutten av semesteret.


Tåspiss intro:

I Tåspiss intro er målet å bevege seg fra flate sko til tåspiss på en trygg og skadefri måte. Klassen vil starte med å opparbeide muskler og forståelse på flate sko, for å jobbe oss mot å kunne ta i bruk tåspisskoene i lengden. Du trenger ikke anskaffe tåspissko før instruktøren sier at du er klar.

** Tåspiss-deltakelse krever en ballett-erfaring på minst 2+ år, tilsvarende Litt øvet eller høyere. Dette for å sikre at danserne har nødvendig styrke og ballett-teknikk. Instruktøren har i denne klassen et særlig ansvar for å sikre en trygg overgang til tåspiss og kan derfor sende deg ut av klassen hvis du ikke møter erfaringskravet pga. skaderisiko. 

Da dette er en teknikk-klasse er det i utgangspunktet ikke lagt opp til dans på show.
Kursopplegg

Ballettkursene har tre nivåer: Ballett Nybegynner, Ballett Litt Øvet og Ballett Øvet. Her er henholdsvis nybegynnere og erfarne dansere velkomne, men våre elever er mer enn velkomne til å prøve alle nivåene. Nybegynner-klassen er for dere som er helt ferske dansere og dere som har danset noe tidligere, Litt Øvet er for de som har noe erfaring fra før og kan noen enkle trinn, mens Øvet er for dere som har danset nokså mye og kan grunnleggende teknikk og terminologi. Dersom du er usikker på hvilket nivå som passer for deg, snakk med instruktørene eller møt opp på prøvetreningene i starten av semesteret.
 

Ballett
Nybegynner

Torsdager, 20:30-21:45

Athletica Domus, sal 1E

Ballett
Litt øvet

Tirsdager, 19:00-20:15

Athletica Domus, sal 1E

Ballett
Øvet

Onsdager, 19:00-20:15

Athletica Domus, sal 1E

Tåspiss intro

Fredager, 16:30-18:00

Athletica Domus, sal 1E